Megjelenés dátuma, támogatott eszközök és egyebek

Apple iOS 17.
iOS 17. Kép: Apple, Inc.

Míg az Apple Worldwide Developer Conference hétfői vitaindítóján bemutatták a nyüzsgő Vision Pro kiterjesztett valóság fejhallgatót, az iOS 17 bejelentését nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az Apple legújabb mobil operációs rendszerének ez a frissítése nagyszerű új funkciókat kínál az iPhone felhasználók számára, amelyek a kommunikáció javítására, a tartalom megosztására és az intelligens beviteli funkciók hozzáadására összpontosítanak.

Fedezze fel mindazt, amit tudnia kell az iOS 17-ről, beleértve a funkciókat, a kiadás dátumát és a béta kiadás beszerzését.

Ugorj:

Mi az iOS 17?

Az iOS 17 az Apple mobil operációs rendszerének tizenhetedik iterációja, amelyet iPhone-modellekre bocsátott ki. Az iOS új verziója üzleti felhasználók, vállalati ügyfelek, fejlesztők és fogyasztók számára készült funkciókat tartalmaz; példák közé tartozik a névjegyek jobb kezelésének képessége, a FaceTime funkciók, az AirPlay és a tartalommegosztási funkciók, valamint az adatvédelemmel kapcsolatos szolgáltatások.

Az iOS 17-et 2023. június 5-én jelentették be, az Apple WWDC vitaindító előadásán.

LÁT: Az iOS korábbi iterációi ezeken a TechRepublic csalólapokon: iOS 16, iOS 15, iOS 14, iOS 13.

Mi az iOS 17 megjelenési dátuma?

Az iOS 17 pontos megjelenési dátuma nem ismert nyilvánosan, bár a teljes kiadás 2023 őszére várható. Ha a hagyomány tart, az iOS 17 megjelenésére körülbelül 2023 szeptemberében kell számítanunk, ami talán egybeesik az új iPhone hardver megjelenésével.

Létezik iOS 17 béta kiadás?

Az Apple 2023. június 5-én kiadta az iOS 17 fejlesztői bétaverzióját a regisztrált fejlesztők számára. A fejlesztők regisztrálhatnak a bétára, és letölthetik a Apple fejlesztői webhely.

Az iOS 17 nyilvános bétaverziója nem fejlesztők számára elérhető lesz a következőn keresztül AppleSeed 2023 júliusában a nem fejlesztői eszközökre történő telepítéshez.

Hogyan tölthetem le és telepíthetem az iOS 17-et?

2023. június 5-től csak regisztrált Apple-fejlesztők tölthetik le és telepíthetik eszközeikre az iOS 17-et.

Az iOS 17-et csak fejlesztésspecifikus hardverre szabad telepíteni, mert előfordulhat, hogy a funkciók jelenleg még nincsenek teljesen implementálva, és a hibák gyakoriak a béta kiadásokban. A béta éles fiókokon és eszközökön történő használata adatvesztést okozhat.

A regisztrált fejlesztőknek ezeket a lépéseket kell követniük az iOS 17 bétaverziójának letöltéséhez és fejlesztői eszközökre való telepítéséhez. Megjegyzés: Az Apple megköveteli, hogy minden eszköz, amelyre a béta telepítve van, az Apple Developer Program része legyen.

 1. Jelentkezzen be Apple fejlesztő fiókot.
 2. Válassza a Letöltések, majd az iOS 17 lehetőséget.
 3. Töltse le a profilt, majd az AirDrop segítségével iPhone-jára, vagy hajtsa végre az első és második lépést az eszközén.
 4. Telepítse a profilt iPhone-jára, majd indítsa újra, amikor a rendszer kéri.
 5. Az újraindítás után lépjen a Beállítások alkalmazásba | Általános | Szoftver frissítés. A rendszer felszólítást kap az iOS 17 béta legújabb verziójának letöltésére és telepítésére.

Milyen eszközök kompatibilisek az iOS 17-tel?

Az iOS 17 a következő iPhone-modellekkel lesz kompatibilis:

 • iPhone 14
 • iPhone 14 Plus
 • iPhone 14 Pro
 • iPhone 14 Pro Max
 • iPhone 13
 • iPhone 13 mini
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone SE (2. generációs vagy újabb)
See also  Loop components facilitate collaboration across Office and Microsoft 365 applications

Az itt nem szereplő eszközök nem kapnak frissítéseket az iOS 17-ben, és csak bizonyos biztonsági frissítéseket kapnak a régebbi iOS-verziókhoz. A legfigyelemreméltóbb, hogy az iOS 17 nem lesz kompatibilis az iPhone 8-cal, amely egy régóta vállalati kibocsátású eszköz.

Milyen új funkciók érhetők el az iOS 17-ben?

Telefonos alkalmazás

Az iPhone Phone alkalmazás kezdete óta viszonylag változatlan maradt. Az iOS 17 rendszerben számos új funkciót tartalmaz, például lehetőséget ad egy profilkép beállítására, és testreszabhatja azt, hogy mi jelenjen meg más eszközökön, amikor hívja őket (A. ábra).

A. ábra

Telefonos alkalmazás iOS 17 rendszerben.
Telefonos alkalmazás iOS 17-ben. Kép: Apple, Inc.

Ezenkívül az Élő hangposta funkcióval kiszűrheti a hívókat, így a képernyőn láthatja, hogy mit mond a hívó a hangposta-rögzítés során, és felveheti és fogadhatja a hívást, miközben a hívó felveszi a hangpostáját.

üzenetek

Sok iPhone-felhasználó számára a Messages a leggyakrabban használt alkalmazás az eszközén. Új funkciók ebben az alkalmazásban (B ábra) lehetővé teszi az iMessage alkalmazások zökkenőmentes használatát az üzenetekkel való integrációhoz, szűrőkkel való keresést, amelyek segítségével finomíthatja a keresést egy adott névjegyhez és kontextushoz, vagy hatékonyabban felveheti a kapcsolatot a csoportos csevegésben az utolsó olvasatlan üzenetre ugrással.

B ábra

Üzenetek alkalmazás iOS 17 rendszerben. Kép: Apple, Inc.
Üzenetek alkalmazás iOS 17 rendszerben. Kép: Apple, Inc.

Ezen túlmenően, ha inkább hangüzeneteket szeretne használni az iMessage szolgáltatáson belül, akkor ezek a hangüzenetek most soron belül lesznek átírva, ami jobb kereshetőséget tesz lehetővé, és lehetővé teszi a hangüzenetek elolvasását ahelyett, hogy meg kellene hallgatnia.

FaceTime

A FaceTime nagy átalakításon esik át az iOS 17-ben. A FaceTime-ban lehetőség nyílik arra, hogy videós hangpostaüzenetet hagyjon a felhasználónak, ha nem elérhető. Ezenkívül FaceTime hívás közben kézmozdulatokat hajthat végre, valamint 3D effektusokkal reagálhat a videóban. Ez nagyszerű, ha szeretne egy gyors hüvelykujj-felfelé mutatót adni, és jobban felhívni a figyelmet egy megbeszélés során.

Widgetek és készenléti funkció

Az Apple frissítette a widgeteket az iOS 17-ben, így interaktívak. Ráadásul a widget elemeire koppintva az alkalmazás megnyitása nélkül kommunikálhat azokkal az alkalmazásokkal, amelyekhez kapcsolódnak; ez sokkal jobbá teszi a widgetekkel való interaktivitást, és sok alkalmazásban növeli azok hasznosságát.

Az Apple új módot mutatott be iPhone-jának használatára töltés közben vagy csak az asztalon ülve egy új, Standby nevű funkcióval (C ábra). Ezzel a funkcióval töltés közben elforgathatja iPhone-ját, hogy interaktív nézetben jelenjen meg a naptár, a widgetek, az óra és egyebek.

C ábra

Készenléti funkció az iOS 17 rendszerben. Kép: Apple, Inc.
Készenléti funkció az iOS 17 rendszerben. Kép: Apple, Inc.

A készenléti mód ingyenesen okosotthonos képernyővé változtathatja iPhone-ját, és számos hasznos funkcióval egészítheti ki iPhone-ját, ha egyébként csak töltene, és nem lenne használatban, így nagyszerűen áttekinthető felületek érhetők el munka, vezetés vagy éjszakai töltés közben.

See also  Different ways to protect Microsoft Word documents

AirDrop és NameDrop

Az AirDrop jelentős frissítést kapott, miután az előző év során többször módosították a rendszert. Az AirDrop az iOS 17 rendszerben lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén megosszák az adatokat iPhone-ok vagy Apple Watch-ok között, egyszerűen egymáshoz koppintva (D ábra).

D ábra

AirDrop az iOS 17 rendszerben.
AirDrop iOS 17-ben. Kép: Apple, Inc.

A NameDrop nevű új funkció lehetővé teszi két felhasználó számára, hogy egyszerűen megosszák kapcsolati adataikat (vagy az egyes felhasználók által kiválasztott kapcsolati adatok egy részét), egyszerűen egymáshoz koppintva iPhone-jukat. Ezenkívül az AirDrop lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elindítsák az átvitelt, majd elhagyják az AirDrop tartományát, és továbbra is biztonságosan és privát módon továbbítsák az adatokat az eszközök között az interneten keresztül.

LÁT: Az AirDrop spam korlátozása iOS 16.2 rendszerben

Billentyűzet fejlesztések

Az Apple megjegyzi, hogy az iOS 17 jelentős billentyűzetfejlesztéseket tartalmaz, amelyek jobb gépelési élményt tesznek lehetővé az iPhone-felhasználók számára.

Az automatikus javítás hatékonyabb a hibásan írt szavak megtalálásában és pótlásában, és szándékosabb abban, hogy mely szavakat kell javítani. Az automatikusan javított szavak aláhúzással jelennek meg, így a szó megérintésével visszatérhet a nem automatikusan javított szóhoz.

Ezenkívül az új prediktív gépelés szavakat javasol gépelés közben, a szóköz billentyű lenyomása pedig elfogadja a szó- vagy kifejezésjavaslatot, és gépelés közben automatikusan beilleszti, így sokkal gyorsabban gépelhet útközben iPhone és iOS 17 rendszeren.

Jelszavak és jelszavak

Tavaly az Apple bevezette a jelszavakat, hogy csökkentse a jelszavak szükségességét, és zökkenőmentesebbé és digitálisan biztonságosabbá tegye online fiókjainak védelmét. Ebben az évben az Apple hozzáadta a jelszavak és jelszavak megosztásának lehetőségét más iCloud-felhasználók számára közvetlenül a Beállítások alkalmazásból.

Válassza a Beállítások | lehetőséget Jelszavak, majd koppintson a megosztani kívánt jelszóra. Ez lehetőséget ad a jelszó vagy a jelszó megosztására másokkal.

Létrehozhat jelszavak csoportjait is, amelyeket megoszthat a megbízható névjegyekkel, és amikor ezek a jelszavak megváltoznak vagy frissülnek, mindegyikük megkapja a frissített jelszót. Ez nagyszerű a vállalati vagy családi jelszavak megosztásához olyan webhelyek és fiókok esetében, amelyekhez több ember fér hozzá egyetlen fiókon keresztül.

AirPlay

Az AirPlay frissítése az iOS 17 rendszerben lehetővé teszi a rendszer számára, hogy idővel automatikusan ajánljon tartalmat az AirPlay lejátszására (E ábra). Ez a funkció, valamint az Apple TV QR-kód megjelenítésének képessége a könnyű csatlakozáshoz azt jelenti, hogy a tartalom AirPlay-n keresztüli megosztása konferenciákon és prezentációkon minden eddiginél egyszerűbb lesz.

E ábra

AirPlay iOS 17 rendszerben.
AirPlay iOS 17-ben. Kép: Apple, Inc.

PDF-ek és jegyzetek

Az Apple új PDF-szerkesztési lehetőségeket épít be az iOS 17-be, ami megkönnyíti az e-mailben vagy üzenetben kapott vagy a Notes alkalmazáson keresztül beszkennelt PDF-fájlok kitöltését. A PDF-fájlokat a beépített gépi tanulási technológia szkenneli, hogy megtalálja a kitöltendő területeket, így könnyen lapozhat a dokumentumon, és beírhatja a beírandó adatokat. Ezután aláírhatja és dátumozhatja a dokumentumokat az iPadről mentett aláírásaival Apple Pencil vagy macOS használatával.

See also  The best trucking payroll software for 2023

Adatvédelem és biztonság

Az iOS 17-ben az Apple a következő adatvédelmi és biztonsági funkciókat frissítette, így továbbra is a világ egyik legbiztonságosabb mobil operációs rendszere lett:

 • Az Üzenetek olyan képei, amelyekről úgy gondolják, hogy több kritérium alapján érzékenyek, le vannak tiltva.
 • Válassza ki, hogy mely fényképeket szeretné megosztani az alkalmazáson belül, miközben a Fotók könyvtár többi részét privátként szeretné megőrizni, és engedélyezze az alkalmazások számára, hogy eseményt adjanak hozzá a Naptárhoz anélkül, hogy meg tudnák tekinteni az Ön adatait.
 • Lezárási mód lehetővé teszi iPhone-jának védelmét a kibertámadásokkal szemben.
 • A Safari privát webböngészése még jobban lezárja az alkalmazást, és megakadályozza, hogy személyes adatai a hirdetőkhöz vagy más webes nyomkövetőkhöz szivárogjanak.

Egyéb figyelemre méltó funkciók az iOS 17-ben

 • Az egyszeri ellenőrző kódok automatikus kitöltése SMS-ben érkezik a Mailhez. Ha egyszeri ellenőrző kódot kap az Apple Mail-en keresztül, az automatikusan elérhető lesz az automatikus kitöltéshez is.
 • Az iOS 17 AirPods frissítése lehetővé teszi az adaptív hangzást, amely lehetővé teszi a hangok, harangok és más fontos környezeti zajok átjutását, miközben távol tartja a megszakító zajokat.
 • A PDF-dokumentumok megtekinthetők és megjelölhetők az Apple Notes-ban, a PDF-fájlok pedig sokkal hatékonyabban rendezhetők a jegyzeteken belül.
 • Az Apple Notes tartalmazhat hivatkozásokat más jegyzetekre vagy listákra, így indexelhető jegyzeteket hozhat létre más jegyzetekre mutató hivatkozásokkal a jobb olvashatóság és rendszerezés érdekében.
 • Az emlékeztetők csoportosíthatók és kategóriákba rendezhetők, így könnyebben rendszerezhetők az Ön igényei szerint.
 • A FindM lehetővé teszi az AirTag és a Find My Accessories megosztását akár öt további személlyel, így soha többé nem veszíti el kulcsait.
 • A fotók nemcsak az emberekről készült képeket, hanem a háziállatokat is felismerhetik. Az Apple a macskákkal és kutyákkal kezdi ezt a kisállatfelismerő funkciót.
 • A Freeform további eszközökkel frissül, mint például akvarell ecset, kalligráfia toll, kiemelő, változtatható szélességű toll és vonalzó, amelyek használhatók az ötletbörze alkalmazásban.
 • A Home alkalmazás tevékenységi előzményei lehetővé teszik, hogy tartozékonként megtekinthesse az ajtózár kinyitóinak előzményeit és még sok mást.
 • Az Assistive Access csak a kognitív fogyatékossággal élők támogatásához szükséges alapvető funkciókhoz desztillálja az alkalmazásokat és élményeket.
 • A Personal Voice segítségével a beszédzavarban szenvedő emberek olyan hangot hozhatnak létre, amely hozzájuk hasonló hangzású, és az Élő beszéd funkcióval kommunikálhatnak hívások és beszélgetések során.
 • A Point and Speak akadálymentesítési funkció megkönnyíti a látássérült emberek számára a szöveges címkékkel ellátott fizikai objektumokkal való interakciót.
 • A Visual Lookup lehetővé teszi, hogy a kamerát egy objektumra irányítsa, és további információkat találjon róla, például azt, hogy éppen milyen növényt vagy élelmiszert néz meg a fényképezőgépe.
 • A Maps letöltheti az offline térképadatokat, megtekintheti a nyomvonaladatokat, és megjelenítheti az elektromos járművek töltési lehetőségeit valós idejű töltési információval.

Source: https://www.techrepublic.com/article/ios-17-cheat-sheet/