Melyik szoftver jobb az Ön számára?

A QuickBooks és a Xero a két legjobb számviteli és bérszámfejtési szoftver a kisvállalkozások és a nagyvállalatok számára. Mindkét eszközt alaposan megvizsgáltuk, hogy segítsünk kiválasztani a cége számára legmegfelelőbbet. Ebben a cikkben felsoroljuk az alapvető jellemzőket, az áraikat, az előnyeiket és hátrányaikat, valamint azt, hogy milyen típusú cég számára alkalmasak.

Ugorj:

A QuickBooks és a Xero áttekintése

A QuickBooks logó.
Kép: QuickBooks

A QuickBooks egy számviteli szoftvercsomag, amelyet az Intuit fejlesztett és forgalmaz. Termékei elsősorban a kis- és középvállalkozások számára készültek, és helyszíni számviteli alkalmazásokat, valamint felhő alapú verziókat kínálnak, amelyek elfogadják az üzleti fizetéseket, kezelik és fizetik a számlákat, valamint bérszámfejtési funkciókat.

További információért olvassa el a QuickBooks részletes áttekintését.

A Xero logó.
Kép: Xero

A Xero egy online könyvelési szoftver, amelyet közép- és nagyvállalatok számára terveztek. Segíti a vállalkozásokat a költségek nyomon követésében, a számlázás kezelésében, a fizetések automatizálásában és a készletkezelésben. Ezenkívül hozzáférést biztosít a partnerek és külső fejlesztők kiegészítő alkalmazásainak széles skálájához, beleértve a bérszámfejtést, az ügyfélkapcsolat-kezelést és az értékesítési pontok megoldásait.

További információért olvassa el a Xero részletes áttekintését.

QuickBooks vs Xero: Összehasonlító táblázat

A két eszköz egymásra épülésének meghatározásához itt található egy összehasonlító táblázat, amely tartalmazza az árakat és az egyéb lehetőségeket.

QuickBooks Xero
A legjobb Kis- és középvállalkozások Minden vállalkozásméret
Kezdő ár 15 dollár havonta 13 dollár havonta
Ingyenes próbaverzió 30 nap 30 nap
Alapítás éve 1983 2006
Megközelíthetőség Felhő alapú Felhő alapú
Készletgazdálkodás Igen Igen
Forgalmi adó kezelés Igen Igen
1099 nyomon követés és jelentés Igen Igen
Mobil alkalmazás iOS és Android iOS és Android
Bérszámfejtés Igen Igen
Vevőszolgálat 24 órás online ügyfélszolgálat minden csomaggal Korlátozott
Több valuta Igen Igen
Számlasablonok Igen Igen
Integráció harmadik féltől származó alkalmazásokkal Igen – több mint 700 alkalmazás Igen – több mint 1000 alkalmazás
Nyomon követhető kilométer Igen Igen
felhasználók száma Korlátlan 25
Ügyfél ereje Több mint 7 millió ügyfél Több mint 3,5 millió ügyfél

Kiemelt partnerek

QuickBooks vs. Xero árképzés

Mind a QuickBooks, mind a Xero többszintű árazást kínál, és a legjobb csomag az, amely tartalmazza a szükséges funkciókat. Mindkét platform 30 napos ingyenes próbaverziót kínál, hogy az új ügyfelek kipróbálhassák a vásárlási döntés meghozatala előtt. Lássuk, hogyan áll mindkét platform az árképzésben.

QuickBooks árak

A QuickBooks árai országonként változnak. Az alábbi árak az Egyesült Államok vásárlóira vonatkoznak. Az Egyesült Államokon kívüli vásárlók hasznosnak találhatják a QuickBook jelenlegi havi 1 dolláros promócióját hat hónapon keresztül. (A. ábra) Másrészt az amerikai vásárlók 50% kedvezményt kapnak három hónapig.

See also  Enable stickers on the desktop in Windows 11 22H2

A. ábra

QuickBooks globális árképzési oldal.
A QuickBooks globális árképzési oldala az Aminu Abdullahi/TechRepublic-on keresztül
 • Egyszerű kezdések: A promóciós ár havi 15 dollár, a normál ár pedig havi 30 dollár.
 • Alapvető: A promóciós ár havi 27,50 USD, a normál ár pedig 55 USD havonta.
 • Plusz: A promóciós ár havi 42,50 USD, a normál ár pedig 85 USD havonta.
 • Fejlett: A promóciós ár havi 100 dollár, a normál ár pedig havi 200 dollár.

A QuickBooks lehetővé teszi a bérszámfejtés hozzáadását további díj ellenében. A bérszámfejtési tervek 50% kedvezményt is kínálnak az első három hónapban.

 • Bérszámfejtési alap: A promóciós ár havi 22,50 USD, a normál ár pedig havi 45 USD, plusz alkalmazottonként havi 5 USD.
 • Bérdíj: A promóciós ár havi 37,50 USD, a normál ár pedig havi 75 USD, plusz alkalmazottonként havi 8 USD.
 • Bérszámfejtési elit: A promóciós ár havi 62,50 USD, a normál ár pedig havi 125 USD, plusz alkalmazottonként havi 5 USD.

Ne feledje, hogy a QuickBooks kedvezményei nem vonatkoznak a további alkalmazottakra és az állami adóbevallási díjakra.

Xero árképzés

A QuickBookshoz hasonlóan a Xero árazása az Ön tartózkodási helyétől függ (B ábra). Az alábbi árak az amerikai vásárlókra vonatkoznak. Az ár és a legjobb árak megtekintéséhez görgessen a Xero webhely aljára, kattintson a „régió” elemre, és válassza ki az országot. Ha országa nem szerepel a listában, válassza a Globális lehetőséget.

 • Korai: 13 dollár havonta.
 • Növekvő: 37 dollár havonta.
 • Alapított: 70 dollár havonta

B ábra

Xero Global árképzési oldal.
A Xero globális árképzési oldala az Aminu Abdullahi/TechRepublic-on keresztül

A Xero és a Gusto integrációja bérszámfejtési lehetőséget biztosít a felhasználóknak, amely lehetővé teszi a fizetések és levonások kiszámítását, az alkalmazottak fizetését és egyszerűsíti a megfelelést.

Funkció-összehasonlítás: QuickBooks vs Xero

Készletgazdálkodás

Általában a készletkezelési képességgel rendelkező szoftver segít a vállalkozásoknak nyomon követni és kezelni készletszintjüket, rendeléseiket, értékesítéseiket és szállításaikat, ami magában foglalja a raktáron lévő termék mennyiségének ellenőrzését, a készletek szükség szerinti újrarendelését és a termékek tárolásának megszervezését. Mind a QuickBooks, mind a Xero támogatja a készletkezelést (C ábra).

C ábra

QuickBooks termékek és szolgáltatások készletkezelési irányítópultsablonja.
QuickBooks termékek és szolgáltatások készletkezelési irányítópultsablonja.

A QuickBooks segítségével a felhasználók beszerzési rendeléseket hozhatnak létre és kezelhetik a szállítókat. Azt is lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy nyomon kövessék a termékkészletet három szintű helykövetéssel (például sor, polc, szemetes; szakasz, terület, raklap), valamint az áruk költsége.

LÁSD: Fedezze fel, hogyan FreshBooks és QuickBooks Online összehasonlítani.

A QuickBooks értesítéseket küld, ha kevés a készlet, hogy lehetővé tegye a vállalkozások számára a készletek időben történő feltöltését, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek. A QuickBooks lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy adataikat Excelből importálják, vagy szinkronizálják az Amazon, a Shopify és az Etsy szolgáltatással.

A QuickBooks készletkezelés főbb képességei a következők:

 • Raktárkezelés.
 • Megrendelés kezelés.
 • Vonalkód szkennelés.
 • Költségkövetés.
 • Többszintű készletkategorizálás.
 • Lejárati dátumok.
 • Automatikus készlet-előrejelzés.
 • Sorozatszám követés.
 • Tételszám követés.
 • Frissítse a készletet valós időben a ciklusszámlálás segítségével.
 • Testreszabható készletjelentések.
 • Konszolidálja a szállítói információkat.
See also  Get the scanner app that turns your iPhone into an office for just $40

Xero készletkezeléssel (D ábra), a felhasználók akár 4000 kész terméket, készletszintet követhetnek nyomon, újrarendelési pontokat állíthatnak be, és nyomon követhetik a készletet. Bár a Xero készletkezelés nem olyan robusztus, mint a QuickBooks, mégis hatékony eszköz az üzleti készletek kezelésére.

D ábra

Xero készletkezelési irányítópult-sablon.
Xero készletkezelési irányítópult-sablon.

A Xero készletkezelés főbb képességei a következők:

 • Kövesse a készletet valós időben.
 • Kövesse nyomon a raktáron lévő tételeket.
 • Nézze meg, mit árulnak.
 • Tételek hozzáadása számlákhoz.
 • Importálja a készletadatokat PDF- vagy CSV-fájlba.
 • A készlet részleteinek exportálása PDF- vagy CSV-fájlból.
 • Állítsa be a tételek mennyiségét vagy értékét.
 • Csatoljon fényképeket és szerződéseket a tételekhez.

Ebben a kategóriában a QuickBooks a győztes.

Vevőszolgálat

Az ügyfélszolgálat fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor a legjobb bérszámfejtő szoftvert vagy számviteli eszközt vásárolja. A hatékony ügyfélszolgálattal rendelkező vállalatok műszaki támogatást, termékképzést, kiterjedt tudásbázist biztosítanak, és segítik a felhasználókat a hibák elhárításában és megoldásában a lehető legrövidebb időn belül.

Ebben a kategóriában a Xero-t az első helyre soroljuk, köszönhetően a hét minden napján, 24 órában rendelkezésre álló ingyenes online ügyfélszolgálatnak. A QuickBooks támogatása hétfőtől péntekig délelőtt 6 és 18 óra között, csendes-óceáni idő szerint és szombaton 6 és 15 óra között (PST) érhető el. Előfordulhat, hogy a QuickBooks problémáival küzdő ügyfeleinek munkaidőig kell várniuk, hogy megoldást kapjanak.

Általánosságban elmondható, hogy a jelenlegi és korábbi felhasználók véleményezési webhelyekről származó visszajelzései azt mutatják, hogy mindkét platform megfelelő támogatási szolgáltatásokat kínál. Szolgáltatásaik azonban nem tévedhetetlenek, vagyis továbbra is fejleszthetik kínálatukat, hogy jobban kiszolgálják az ügyfeleket.

Bérszámfejtési képesség

Mindkét platform kínál bérszámfejtési lehetőségeket, de eltérnek a megvalósítás módjától. QuickBooks (E ábra) egy alapvető bérszámfejtési funkciót épített be a rendszerébe, míg a Xero megköveteli a felhasználóktól, hogy integrálják a Gusto-t a bérszámfejtéshez.

E ábra

A QuickBooks szabványos bérszámfejtési központja.
A QuickBooks szabványos bérszámfejtési központja.

Azok, akik átfogó könyvelési és bérszámfejtési rendszert keresnek, a QuickBooks számára megfelelő választást találhatnak. A QuickBooks azonban általában drágább, mint a Xero, és több beállítási időt igényel. Xero (F ábra) megfizethető lehetőség, mert a Gusto árazási terv havi 40 dollártól és személyenként havi 6 dollártól kezdődik. A QuickBooks bérszámfejtési induló ára az első három hónap után havi 45 USD plusz 5 USD alkalmazottanként havonta.

F ábra

Xero bérszámfejtési minta irányítópultja.
Xero bérszámfejtési minta irányítópultja.

Mit kap a QuickBooks alapcsomagból (Payroll Core)

 • Teljes körű bérszámfejtés.
 • Automatizált adók és nyomtatványok.
 • Automatikus bérszámfejtés.
 • Egészségügyi előnyök csapata számára.
 • 401(k) tervek.
 • 1099 e-irat és fizetés.
 • Szakértő terméktámogatás.
 • Másnapi közvetlen befizetés.

Mit fog kapni a Gusto alaptervből (Simple), miután integrálta a Xero-val

 • Teljes körű szolgáltatást nyújtó egyállami bérszámfejtés, beleértve a W-2-ket és 1099-eket.
 • Munkavállalói profilok és önkiszolgálás.
 • Alapvető munkaerő-felvételi és bevezető eszközök.
 • Gusto által közvetített egészségbiztosítási ügyintézés.
 • Munkavállalói anyagi juttatások.
 • Bérszámfejtés és szabadságjelentések.
 • Egyéni rendszergazdai engedélyek.
 • Integrációk számvitelhez, időkövetéshez és költségkezeléshez.
 • Alapvető támogatás.
See also  7 best HRIS software for small businesses in 2023

Ha teljes könyvelési és bérszámfejtési rendszert keres, a QuickBooks megfelelőnek találhatja, de drágább. A költségvetés-tudatos vásárlóknak fontolóra kell venniük a Xero-t.

A QuickBooks előnyei és hátrányai

A QuickBooks könyvelési szoftver népszerű választás a kis- és középvállalkozások számára, de vannak hátrányai. Íme néhány előnye és hátránya a QuickBooks használatának.

Profik

 • Népszerű és széles körben használt.
 • Nyomon követi a költségeket, számlákat készít és kezeli a bérszámfejtést.
 • 30 napos ingyenes próbaverzió.
 • Széleskörű integrációs képesség.
 • 50% kedvezmény az online csomagokra az első három hónapban.
 • Kiváló eszköz kisvállalkozások és startupok számára.

Hátrányok

 • Drágább, mint a Xero.
 • 25 felhasználóra korlátozott.
 • Tanulási görbe új felhasználók számára.
 • Korlátozott ügyfélszolgálat.

Xero előnyei és hátrányai

Noha számos előnnyel rendelkezik, néhány hátrányt figyelembe kell venni, mielőtt eldönti, hogy a Xero a megfelelő választás-e vállalkozása számára.

Profik

 • Korlátlan számú felhasználót támogat.
 • 24 órás online támogatás.
 • Mérsékelten árú és megfizethető a QuickBooks-hoz képest.
 • 30 napos ingyenes próbaverzió.
 • Minden terv korlátlan számú felhasználót támogat.
 • Integrálható a népszerű könyvelési, bérszámfejtési és e-kereskedelmi rendszerekkel.

Hátrányok

 • A több pénznem funkció csak az alaptervhez érhető el.
 • Meredek tanulási görbe.
 • Az árajánlatok és a számlák 20-ra korlátozódnak a belépő szintű tervhez.

Módszertan

Felmértük a QuickBooks és a Xero által kínált funkciókat, árakat és ügyfélszolgálatot. Ezenkívül adatokat gyűjtöttünk harmadik felek webhelyeiről származó felhasználói véleményekről, hogy megismerjük az ügyfelek tapasztalatait mindkét eszköz használatával – az egyes eszközök milyen jól működnek, milyen korlátai vannak, és mi a javítható.

A szervezete Quickbooks vagy Xero-t használjon?

Szervezete számára az a legjobb megoldás, amely megfelel az Ön vállalkozásspecifikus igényeinek.

Válassza a QuickBooks-t, ha:

 • Ön kisvállalkozás tulajdonosa.
 • Funkciókban gazdag könyvelő szoftverre van szüksége beépített bérszámfejtéssel.
 • Nyomon kell követnie a készletet és a projekt jövedelmezőségét, kezelnie kell a számlákat és számlákat kell készítenie.
 • Nyomon kell követnie a forgalmi adót.
 • 1-25 felhasználója van.

Válassza a Xero-t, ha:

 • Vállalkozása közepes vagy nagy.
 • Azt szeretné, hogy korlátlan számú felhasználó férhessen hozzá az eszközhöz.
 • Több valutás rendszerre van szükség.
 • Egyszerűsített számlázási folyamatra van szüksége.
 • Könnyen nyomon kell követnie a kiadásokat.
 • Sok harmadik féltől származó alkalmazással szeretne integrálni.

Vegye figyelembe, hogy az Ön számára legjobb megoldás a szervezet igényeitől és preferenciáitól függ. Javasoljuk, hogy 30 napig ingyenesen próbálja ki mindkét eszközt, mielőtt beleegyezik az egyikbe. Ha egyik eszköz sem felel meg az Ön igényeinek, szívesen látjuk, hogy tekintse át átfogó áttekintéseinket a legjobb kisvállalkozások bérszámfejtési szoftvereiről vagy a legjobb besorolású bérszámfejtő szoftvereinkről a vállalkozások számára.

Kiemelt partnerek

Source: https://www.techrepublic.com/article/quickbooks-vs-xero/